2020

2020

Beste Lezer, rond deze tijd verwachten jullie waarschijnlijk een stukje over de naderende feestdagen, een jaaroverzichtje of een kerst- en nieuwjaarswens. Maar ik ga dat niet doen. Uiteindelijk is dit van een verregaande meligheid waar ik het, met het voortschrijden der jaren, alleen maar moeilijker en moeilijker mee heb.

Nu ja, je hoeft aan voorgaande niet te zwaar te tillen. Maar ik heb het gehad met hypocrisie, betweterigheid, het overtuigd zijn van eigen gelijk, provocaties, manifestaties en ruzies. Polarisering gestuurd door de officiële – en sociale media. Het constant argumenteren en discuteren, wat meestal alleen maar de bedoeling heeft om de eigen al of niet vermeende intelligentie te etaleren.

Beste Lezer, met het ouder worden stel ik vast dat ik meer en meer de stelling aanhang van “Leven en laten leven”. Waarbij ik iedereen in zijn waarde wil laten en ik niet meer de neiging heb om iemand de les te lezen of op zijn onvolmaaktheden te wijzen. Onvolmaaktheden die ik, en bij uitbreiding wij allemaal, blijken te hebben. Leven en laten leven, ieder met zijn eigen kleine geluk, met liefde voor zijn gezin of als koppel.

Met enige weemoed dacht ik er opnieuw aan hoe mijn grootouders ergens tussen Boechout en Vremde in hun huisje leefden. Beide op pensioen nadat ze tot hun 72 gewerkt hadden. Hun eigen moestuin onderhoudend, wat wel een noodzaak was met hun karig pensioen, enkele kippen en de liefde voor elkaar. Elke avond luisterden ze naar het nieuws op de radio en praten er dan even over voor het slapen gaan. Ze hielden zich niet bezig met anderen te overtuigen van hun eigen grote gelijk. Ze stonden ook altijd paraat om iemand te helpen, zonder dat ze dat dan daarna op Facebook of twitter moesten uitbazuinen.

Beste lezers, misschien is dit een utopie, een maatschappij zonder afgunst en gramschap, betutteling en zonder belerende vingertjes die je om de haverklap vertellen wat je nog mag of niet zou mogen, wat kan of niet meer zou kunnen.

Beste millennials, deze boomer stopt per 1 januari 2020 met jullie te bestoken met goede raad. Als jullie die willen kan je er mij altijd om vragen. Al was het maar om te vermijden dat jullie dezelfde fouten zouden maken als ik in het verleden. Het is jullie recht om in alle vrijheid andere fouten te maken. Maar kijk vooral ook eens achterom en besef hoe jullie geholpen en gesteund werden om te komen waar jullie nu staan.

Een gezond 2020 voor iedereen zonder uitzondering. En een ongelooflijke dikke merci aan mijn trouwe lezers.

T’is verdomme toch nog een melig stukje geworden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s