3 Dagen

Soldaatje

Beste lezer, laatst hoorde ik op de radio dat de vakbonden van ons Belgisch leger een 3 dagen werkweek willen voorstellen. Spontaan zag ik In mijn gedachten aan onze landsgrenzen grote borden opduiken waarop te lezen stond “Geachte potentiële vijand, als u het plan opvat om ons land te veroveren, houdt er dan rekening mee dat u van Woensdag 17:00h tot Maandag 08:00h niet op enige tegenstand van betekenis hoeft te rekenen”. Aan de kazernes hangen dan bordjes met de openingsuren. “Open: maandag, dinsdag en woensdag van 08:00h tot 17:00h.”

Nu er binnenkort verschillende ministeriële postjes vrijkomen had ik me graag kandidaat gesteld voor de functie van minister van landsverdediging.    Met mijn gedurfd plan om een eventuele vijand te verschalken zou ik het totale effectief, van de gewone piot tot en met de onderofficieren, in 2 groepen verdelen. Eén groep die aanwezig is van maandagochtend 8 uur tot woensdagavond 17:00h en een tweede groep die van woensdag 8u tot vrijdag 17:00 de boel in de gaten houdt. Ja beste lezer ongetwijfeld heeft u de sluwheid van mijn plan doorzien. Woensdag staan onze ABL-lers op volle sterkte paraat. Als we dan eventuele malversieve sujetten kunnen overtuigen om hun activiteiten bij voorkeur op woensdag te ontplooien, komt het veiligheidsgevoel van Jan met de pet niet in het gedrang. De officieren zou ik dan opdragen om tijdens het weekend hun mess te komen bevolken, dat doen ze nu ook al. Ik herinner mij nog dat ik in mijn jeugdjaren met een oom op zondag met de hele familie in Leopoldsburg in de officieren-mess ging eten. Het eten was daar, in die tijd toch, best te pruimen. Hoewel ik me niet meer herinner of er toen pruimen op het menu stonden.

Over andere mogelijke calamiteiten moet nog even onderhandeld worden. Om problemen bij overstromingen, aardbevingen en andere natuurrampen te helpen opvangen zou ik alvast een openbare aanbesteding uitschrijven waarbij via het Flexi Job statuut de nodige equivalenten stand-by zullen staan.

 Ik wil eventuele beslissingsnemers nog even meegeven dat ik eind jaren 70 geruime tijd heb doorgebracht in een kazerne in Brasschaat. Juist maar om aan te tonen dat ik ruime ervaring heb om urenlang de tijd in ledigheid te zien verglijden.

Tot de volgende………

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s