Android

Android

Lieve lezer, laatst vroeg mijn alsmaar slimmer wordende smartphone me om een update uit te voeren. Niets aan de hand zal u zeggen, gewoon even install now aanklikken en de rest volgt vanzelf. Dat dacht ik ook en daarom tikte ik dus op Install Now.

Beste lezer, dat had ik beter niet gedaan. Eerst kwam er een groen mannetje op mijn scherm met allerlei draaiende wieltjes in zijn buik. Dat duurde naar mijn gevoel een eeuwigheid. Er leek wel geen eind aan te komen. Tot opeens mijn scherm volledig uitging. En dan word je toch even argwanend. Ik nam het ding op en probeerde er weer leven in de krijgen. Over de reanimatie van een dode Smartphone heb ik nooit iets geleerd. Het weinige dat ik ervan weet komt grotendeels door zelfstudie. Na enkele vruchteloze pogingen om  weer leven in de zaak te krijgen, legde ik het ding na een tijdje moedeloos terug opzij en staarde er vol onbegrip naar.

Maar kijk beste lezer, amper had het toestel de tafel geraakt of het scherm floepte terug aan. Er kwam nu zo een raar balkje op dat van links naar rechts langzaam opgevuld werd met een groene lijn. “Installatie voorbereiden” stond eronder. Dit duurde enkele minuten en al die tijd zat ik met het akelige idee dat de echtgenote wel eens zou kunnen bellen met één of ander leuk nieuwsje en ik dit dan zou missen. Waarna ik haar een hele uitleg zou moeten geven over waarom en hoe. Ah! Het rare balkje was nu helemaal groen om daarna gelijk even te verdwijnen en terug te verschijnen. “Installatie uitvoeren” stond er nu onder. En het balkje begon langzaam van links naar rechts opnieuw groen te kleuren. Het leek me iets sneller te gaan. Afijn, na ongeveer een half uurtje afgesneden te zijn van de buitenwereld startte het dingetje terug op en moest ik mijn code invoeren. Wel beste lezer, ik moet in mijn leven al zoveel codes onthouden dat ik van de zenuwen spontaan een complete code black-out kreeg. Na enig zoekwerk vond ik deze terug op het kaartje van mijn telefoon operator.

Mijn scherm lichte vrolijk terug op. En tot mijn verbazing beste blogvolger, zag mijn scherm er nu volledig anders uit. De mij vertrouwde icoontjes van mijn contacten, foto app, berichten, galerij en andere waren veranderd in één of andere debiele Fisher-Price versie. Ik was erg aangedaan. Ik ben op een leeftijd gekomen, beste lezer, dat ik allergisch ben voor veranderingen. Zeker als die opgelegd worden door één of andere pipo die juist zijn kinderspeelgoed ontgroeid is.

Ik vind mijn telefoon er niet meer uitzien.

Tot de volgende………….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s