Aznavour

Aznavour

Een mens durft het bijna niet te zeggen in het openbaar, uit angst om op hoongelach onthaald te worden. 30 jaar geleden zou ik er ook niet met te koop gelopen hebben, maar ik ben fan van het Franse Chanson.

Gewoon Fan, voilà nu weet ge het en ja u mag lachen, in stilte wel te verstaan. Dat ik het niet hoor. Ik vind het gewoonweg zalig om weg te dromen op de teksten van Franse Chansons met binnen handbereik een goed glas wijn, knus gedekt onder de deken van een zachte zomeravond. Ik ontdek steeds weer nieuwe kleine pareltjes in de teksten van Piaf, Brel, Montant en nog een aantal andere grootheden die het chanson, tussen het Angelsaksische geweld dat van over het kanaal kwam, staande hebben gehouden.

Vandaag hoorde ik op de radio het bericht van het heengaan van Charles Aznavour. Alweer een monument dat verdwijnt. Ik ga hier niet al zijn verwezenlijkingen beginnen opsommen. Dat zullen de kranten en de nieuwszenders wel uitgebreid doen. En daar is niets mis mee. Aznavour was niettegenstaande zijn kleine gestalte en gebroken stem een groot mens in zijn muziek en zijn daden. Hij ijverde ervoor om de Armeense Genocide onder de aandacht te brengen. En heeft meer dan wie ook het chanson naar buiten gebracht.

“ Hier encore j’avais 20 ans “, “La Bohème”, “la Mama » en ‘’ She ‘’ u moet ze eens beluisteren beste lezer. Doet u mij een plezier, schenk uzelf een goed glas wijn uit vanavond, en laat u wegvoeren door de doorleefde stem van Charles.

Hij vindt hierboven ongetwijfeld vele vrienden terug.

Tot de volgende ………

2 gedachtes over “Aznavour

  1. De Franse chansons brengen mij terug naar de woonkeuken in den Berkenweg, waar de geel bruine radio altijd opstond en tussen de afgerattelde franse RTBF journaals de liedjes klonken. Pure nostalgie zo ook Aznavour.

    Liked by 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s