Baard

Baard

Verleden week werd mij door de echtgenote een artikel uit de kwaliteitskrant “De Gazet van Antwerpen“ toegestuurd. Het artikel had als hoofding “Studie bewijst: mannen met baarden vallen meer in de smaak bij vrouwen” 

Beste lezer het hoeft geen verder betoog dat dit schrijfsel in de krant mijn volledige aandacht opslorpte. Eindelijk een deftige universitaire studie dacht ik bij mezelf. Na alle absurde thesissen en doctoraten waarmee men ons om de oren slaat, zie ook mijn bijdrage over de dikte van de bomen langs de kant van de weg, is er nu eindelijk een relevante studie verschenen. Het onderzoek is heel breed gevoerd bij dames tussen de 18 en 70 jaar. Zij kregen allemaal een 30-tal foto’s te zien van gladgeschoren babyfaces tot mannen met een volle baard.

Sinds meerdere maanden heb ik een soortement akkoord met de echtgenote dat ze de lengte van mijn baard mee bepaalt. Tot nu toe ging dit zonder noemenswaardige problemen. Mijn baard groeit gestaag en doordat de echtgenote mij dagelijks ziet, valt het langer worden van mijn gezichtsbeharing bij haar niet echt op. Beste Lezer, ik moet u niet vertellen dat dit artikel de zaak ernstig dreigt te bemoeilijken. Niet dat de echtgenote dermate jaloers is, maar toch. Ik zie de bui al hangen. Het worden opnieuw harde onderhandelingen die vele avonden in beslag zullen nemen. Emotionele toestanden die we stevig in de hand moeten houden.

Bij nader aanzien zou ik het toch appreciëren moest de wetenschap zich bezighouden met ernstiger studies. De invloed op de duimspieren bij veelvuldig gebruik van de punaise lijkt mij een goed onderwerp. Ook de invloed van kosmische straling op ons pseudo neurotisch onderbewustzijn zou een interessant wetenschappelijk onderwerp kunnen zijn. Ons belastinggeld gebruiken om een studie over de baard te houden lijkt mij verspilling in deze moeilijke tijden. Wat heeft de mensheid eraan om te weten tot wat vrouwen zich aangetrokken voelen. Ik vind dat de kranten aan nodige zelfcensuur moeten doen en zulke onzinnige artikels alleen laten verschijnen in “De Story“ of “Dag Allemaal”. Ik overweeg om mijn abonnement op de “GVA” op te zeggen na deze ernstige inbreuk op mijn privéleven.

Moesten er bij nader inzien toch vrouwen zijn die mijn weelderige kinbeharing onweerstaanbaar vinden en er graag hun neus eens willen insteken of de zachtheid ervan verifiëren, gelieve een afspraak te maken via mijn echtgenote. U hoeft er voor mij ook geen trauma aan over te houden. (de foto boven deze tekst is niet gelijkend) 

Tot de volgende………………

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s