Beroepservaring

Beste Lezer, het volgende artikel las ik in mijn kwaliteitskrant de GVA. “Tuincentra met de handen in het haar: Is een kunstkerstboom decoratie of een plant?”

Tuincentrum V.Y. gevestigd in Massenhoven en Kontich worstelt met een huizenhoog probleem. Natuurlijke kerstbomen mogen gewoon verkocht worden in deze Corona tijden, maar de tuincentra zelf wisten zondag nog niet exact of een kunstkerstboom decoratie of een plant moet worden genoemd. Beste Lezer het is bijzonder pijnlijk te moeten vaststellen dat je om een tuincenter te openen het verschil niet hoeft te kennen tussen een plant en een verzameling plastiekmoleculen.

Ik zou veronderstellen dat je toch over enige productkennis moet beschikken vooraleer je een plantenzaak of tuincentrum opent. Voor je het weet staan al onze tuinen vol plastic bloemen en struiken en onze moestuinen vol plastic tomaten, pompoenen, kolen en ander kunstgewas. En staan onze serres vol met PVC paprika’s, EPS sla en PE wortelen.

Ergens begrijp ik de arme man. Het is deze tijd van het jaar ook allemaal erg verwarrend. Groenten staan als Halloween versiering aan de voordeur al of niet bewerkt of uitgesneden. Het getuigt van rijkdom als je je eten zomaar voor de gezelligheid aan de voordeur kan zetten. Wat ooit begon als 1 verloren pompoen is uitgegroeid tot volledige karren, stapels of bakken met groenten in alle kleuren en vormen. Het pompoen arsenaal aan de huisdeuren is wellicht voldoende om alle daklozen hier te lande een week van pompoensoep te voorzien.

Ach ja beste mijnheer V.Y uit Kontich-Massenhoven. Een kleine tip, geef uw vrouw voor haar verjaardag géén dozijn plastic rozen. De kans is groot dat ze u het verschil met echte rozen eens en voor altijd zal bijbrengen.

Tot de volgende………

Een gedachte over “Beroepservaring

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s