Dansen

Daydream

Nog 15 minuten restten mij alvorens thuis te komen, toen ik het nieuws op de radio hoorde. Raymond Vincent was overleden. Nu hoor ik u al vragen, wie is er overleden? Raymond Vincent, wie is dat?

Wel ik wist het ook niet om heel eerlijk te zijn. Doch na verdere uitleg van de nieuwslezer moet ik bekennen dat Raymond een belangrijke bijdrage aan mijn prille adolescentie heeft geleverd. Bij uitbreiding ook aan de meeste van mijn lezers hun prille tienerjaren of vroege uitgangsjaren. Raymond was coauteur van het nummer “Daydream” van de befaamde Belgische groep “Wallace Collection” waarin hij ook viool speelde.

Tijdens het radionieuws werd ook als hommage het nummer integraal uitgezonden. Het lijkt gek om te zeggen, beste lezer maar ter stond kwamen mij beelden van de honderden slows die ik tijdens mijn wilde jaren mocht dansen weer voor de geest. Honderden slows waarbij ik tijdens het dansen de tekst zachtjes meezong in echt of in het begin eerder in fonetisch Engels met mijn mond dicht bij het oor van mijn verovering. Wat ook niet altijd geapprecieerd werd door het meisje in kwestie. Misschien dat ik ook niet echt in de juiste toonaard mee-kweelde. Waarop in vele gevallen een tweede dans niet meer nodig bleek. Maar dit terzijde.

Tijdens het kwartiertje rijden tot thuis zag ik in mijn hoofd talrijke momenten uit mijn jeugd waarbij het nummer “Daydream “een rol speelde. En ik veronderstel samen met mij bij vele andere mensen. Wereldwijd werden er dan ook meer dan 2 miljoen exemplaren van verkocht.   En dat voor een Belgisch groepje.

Straks het nummer toch nog even downloaden.

Tot de volgende

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s