De Week Van Herman 15

Donkere Dagen

sansiveria

 

Toen Herman mij belde met het bericht dat hij mij dringend wilde spreken, aarzelde ik geen moment. Het was nog nooit gebeurd dat Herman mij naar zijn stamkroeg sommeerde. Zoals steeds had ik om politiek correct te blijven mijn bruin pak met rood hemd, gele das met oranje strepen, blauwe sokken en mijn zwarte schoenen aangedaan.

Herman zat al aan zijn tafeltje bij het raam met de sanseveria’s. “Goed mijnheer dat u zo snel gekomen bent.” Zei hij me terwijl ik me aan zijn tafeltje neerzette. Ik bestelde twee koffies. Geen bier want het bleek over serieuze zaken te gaan dit keer. “Het land gaat om zeep mijnheer” fluisterde Herman me op samenzweerderige wijze toe. Ik keek hem vragend aan, wijl ik in mijn koffie roerde.

“Terwijl iedereen naar die mannen van Schild en Vrienden kijkt, mijnheer, blijk dat de linkse oppositie geïnfiltreerd is in onze kerncentrales.” Ik moet hem verwonderd aangekeken hebben want Herman ging onverschrokken verder. “Jaja, mijnheer.” Zei hij triomfantelijk. “Terwijl de regering maar zit te zeveren over het op termijn sluiten van de kerncentrales is de oppositie al bezig met de boel van binnenuit plat te leggen, mijnheer. “We hebben 7 kerncentrales en juist nu, voor het begin van de winter, gaan er 6 platliggen. Van timing gesproken, mijnheer. Eén enkele blijft nog draaien. Een meesterlijke zet hé!” Hij keek me doordringend aan.

“Stel dat dit lukt, mijnheer en dat we op deze manier die donkere dagen toch zonder kleerscheuren doorkomen, dan hebben die sjarels van de regering geen poot meer om op te staan hé mijnheer. Dan hebben de Groene en de Sossen bewezen dat we zonder kernenergie kunnen. En dan kan in 2020 alles dicht, punt aan de lijn.Herman nam me bij de arm en vroeg: “Mijnheer wil je daar in één van uw stukjes eens over schrijven. Misschien dat we de mensen tijdig de ogen kunnen openen, voordat het licht uitgaat.”

Herman dronk zijn koffie uit en ging naar de deur. Toen hij de deur opendeed draaide hij zich naar mij en zei: “Ze hebben ook al gevraagd dat ik mijn elektrisch autootje in november niet zou opladen, maar hoe moet ik dan zondags met ons Gerda naar de “Zwarte Markt “in Tessenderloo mijnheer?”  Hij schudde meewarig het hoofd en stapte buiten.

Ik bestelde toch maar een pintje en begon over Herman zijn complottheorie na te denken. Misschien ga ik er toch maar een stukje over schrijven dacht ik zo…

 

Tot de volgende…………

Een gedachte over “De Week Van Herman 15

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s