Dilemma

Dilema

Als ik het me goed herinner flitste het een maand of twee geleden voor de eerste maal door mijn hoofd. In het begin wilde ik er niet te veel aandacht aan schenken, maar het liet me niet meer los. Niet dat ik ervan wakker lag en toch, bij het inslapen dacht ik eraan en in de ochtend juist na het ontwaken ook. Misschien moest ik er maar eens over schrijven, dacht ik bij mezelf.

Maar ja, als ik het zou opschrijven en publiceren bracht het ook onmiddellijk zoveel verantwoordelijkheid mee. De ene lezer kan het een plaats geven en een ander begint ermee te worstelen zoals ik. De ene lezer vindt er inspiratie in, de ander wordt er depri van. Ik kwam er alleen niet uit. Ten einde raad sprak ik erover met mijn echtgenote. Toen ik haar vroeg of ik er iets zou over schrijven in mijn wekelijkse column keek ze me bedenkelijk aan. “Tja… “zei ze, “het is niet gemakkelijk hé”.

Ik begreep dus dat het ook voor haar niet makkelijk was. Dagen gingen voorbij en ik ging met mijn dilemma naar mijn hoogbejaarde moeder. Ik legde op één van haar heldere momenten de zaak uitvoerig aan haar uit en stelde de belangrijke vraag. Erover schrijven of niet?  “Jongen, jongen toch” antwoordde ze “hoe zou ik je kunnen helpen. Daarbij, ik lees jou stukjes toch niet want mijn bril is versleten en ik vind ze toch maar zever in pakjes.”

Met haar wijze raad op zak en met kwellende gedachten in mijn hoofd reed ik naar huis. Ik stond er dus helemaal alleen voor. Zoveel was nu wel duidelijk. Zittend op een bolder naast het kanaal, overwoog ik de pro’s en de contra’s toen het langzaam begon te dagen.  Voor half februari zou ik een beslissing nemen. Half februari zou ik voor mezelf uitmaken of ik erover schreef of niet. En kijk, opslag waren al mijn demonen verdwenen. Ik werd er vrijwel onmiddellijk veel rustiger onder. Er was eindelijk een einde gekomen aan mijn tantaluskwelling. De langverwachte terugkeer van mijn geestelijk evenwicht was een feit.

Afgelopen week heb ik dus besloten om er niet over te schrijven en nu slaap ik ook veel beter en vooral vaster. En ik hoop dat u, beste lezer, dat nu ook doet. Zo zie je maar, te veel tobben is niet goed.

 

Tot de volgende…….

3 gedachtes over “Dilemma

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s