Griep? of erger…….

Griep

Beste lezer, verleden week begon het. Eerst heel onschuldig, maar daarna steeds heviger. Oorpijn. Na een hele dag Ibuprofen genomen te hebben en een rusteloze nacht, kwam de echtgenote me een mengsel van knoflook en sesamolie brengen. Ze had dit middeltje gevonden op internet. Geen van beiden wisten we of dit druppelsgewijs in het oor moest aangebracht worden of eerder oraal met een soep- of theelepel. Oraal dan maar.

Ik kreeg daar vrijwel onmiddellijk brandend maagzuur van, beste lezer. Maar geen nood, internet schreef het drinken van appelazijn voor als remedie. Maar toen ik die appelazijn dronk reageerde een van de weinige wijsheidstanden die ik nog bezit met een venijnige steek. De echtgenote raadpleegde de digitale dokter en vertelde me dat kruidnagel soelaas kon brengen tot ik bij mijn goede vriend Hervé, mijn tandarts, terechtkon.

Tegen de avond beste lezer, liep ik rond met een geweldig opgeblazen gevoel, waarschijnlijk van de mengeling van sesamolie, appelazijn, knoflook. De reuk van de kruidnagel maakte me compleet misselijk. Naar het schijnt zou ananas daartegen helpen vertelde ik de echtgenote. Waarna ze uit liefde de auto startte en in de buurtwinkel 3 ananassen ging halen. Toen ze terugkwam lag ik op de zetel met een stuk mierikswortel in de mond, heel goed tegen sinusitis. Volgens mij was de ontsteking van mijn oor uitgestraald naar mijn voorhoofdsholte.

Na een rusteloze nacht werd ik wakker met pijnlijke spieren en gewrichten. De echtgenote vertelde me dat ik de hele nacht had liggen woelen, draaien en keren in bed. Ze bracht me liefdevol een kop gemberthee met kurkuma en munt, goed tegen spierpijn. Als ontbijt had ze een handjevol kersen bij die zouden helpen tegen pijnlijke gewrichten. Ik drink nu ook al enkele dagen als medicijn tegen het Coronavirus  3 x 2 flesjes “Corona Extra” per dag, nadat ik verleden week tijdens een seminarie in Duitsland een paar chinezen de hand had geschud

Ik denk dat ik volgend jaar toch maar een griepspuit vraag aan mijn dokter.

Tot de volgende…………………

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s