Het zal je kind maar wezen

BabyUitEi

Vanmiddag op de radio: Doelmannetjes van kindervoetbalploegen zou men willen verplichten een helm te dragen. Het is volgens doorgewinterde specialisten gevaarlijk om een bal tegen het hoofd te krijgen of met het hoofd tegen de doelpaal te vallen. De kans dat ze bij het om hoogspringen de deklat zullen raken lijkt mij dan weer eerder miniem.

Ik stel er mij toch enkele vragen bij. Allereerst denk ik dat die doorgewinterde specialisten in hun jeugdjaren niet echt op de straat of op een achteraf pleintje met een groep jongens tegen een bal gestampt hebben. Ik zie ze meer als een bende bibberende muurbloempjes met een dik brilletje op hun snuit aan de kant zitten, bang om een bal tegen het hoofdje te krijgen. Als ze al langs de kant zaten. Misschien zaten ze eerder op hun kamertje naar “Lady en de Vagebond” of de “Sound of Music” te kijken. Waar op zich niks mis met is mocht u dat al denken.

Laat me even verder weg mijmeren over de voetballertjes. In navolging van de dappere of laat ons dan stellen onbezonnen durfallen die op rolschaatsen of erger op Inliners  gaan staan, zou ik de voetbalspelertjes allemaal in een American Football harnas hijsen. Volledig voorzien van helm, kniebeschermers, elleboogbeschermers, Motorcross laarzen en een mondstuk om hun tandjes te beschermen. Mooi is het niet maar wel veilig.

Ik voorzie terug een bloeiende toekomst voor de smid die metalen harnassen op kindermaat kan smeden. In fluo-geel gespoten en met oranje zwaailicht bovenop de helm, voorzien van reflectoren op rug, borst en billen. Speciaal voor onze kindjes die willen sporten, fietsen, in bomen klimmen, op kamp gaan met de jeugdbeweging of tikkertje spelen op de speelplaats. Kortom gewoon kind zijn zonder dat overbezorgde ouders roet in het eten kunnen strooien met de boodschap dat het allemaal zo vreselijk gevaarlijk is. En welke gruwelijke kwetsuren men er allemaal zou kunnen aan over houden.

Nu verwacht u beste lezer dat ik een pleidooi ga houden over dat het vroeger allemaal beter was. Maar dat ga ik lekker niet doen wegens afgezaagd. Toch begrijp ik nog altijd niet goed waarom er van onze generatie en die van de generatie daarvoor nog zoveel exemplaren rondlopen en dit in redelijke staat. Hoewel die ook wel aan het minderen zijn. Misschien moet ik toch wat meer in mijn luie zetel blijven zitten. Dat lijkt me voorlopig, bij gebrek aan een harnas, ook veel veiliger.

 

Tot de volgende……….

Een gedachte over “Het zal je kind maar wezen

 1. De nagel op de kop. Ik voeg toe:
  Een lederen motorpak met veiligheidshelm bij het fietsen.
  Een volledige duikersuitrusting bij het zwemmen.
  Een veiligheidshelm en valscherm bij het in bomen klimmen.
  Gepantserde bussen met politiebegeleiding om kinderen naar- en van het school te brengen.
  Berklimgerei bij het trappen op- en afgaan.
  Veiligheidsgordels in het kinderbed.
  Een dokter aanwezig bij de maaltijden. Kinderen kunnen zich verslikken.
  Elk kind een persoonlijke mentale coach tijdens de puberteit.
  Het rijtje is nog niet af.
  Zelf verder aan te vullen.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s