Hoe gaan we verder?

Corona

Beste Lezer, we zitten in week 3 van de “blijf in uw kot“ actie. Het lijkt er stilaan op dat we het allemaal een beetje begrepen hebben. We blijven in ons kot.

Toch beste lezer,  vrees ik dat we binnen enkele weken in een nieuwe wereld zullen ontwaken. Dat de sociale verkilling die in het echte leven al sluimerend was, nog verder zal evolueren. Denk daarbij aan de jonge tiener die het meisje van zijn dromen vindt, maar misschien toch even zal aarzelen alvorens haar een passionele tongzoen te geven. Dat vrienden elkaar niet meer spontaan om de hals zullen vliegen of elkaar een kus op de wangen geven als ze mekaar ontmoeten. Dat de mensen wellicht minder geneigd zullen zijn om elkaar een hand te geven zonder direct naar antiseptische desinfecterende gel te grijpen.

Een minder warme wereld waar alles nog afstandelijker zal gebeuren. Zullen we nog opeengepakt naar een concert gaan kijken? Wordt er in de bioscoop en extra zetel tussen elke toeschouwer opengelaten of misschien zelfs weggehaald? Zullen de pendelaars elke ochtend nog op elkaar gepakt in overvolle treinen richting werk willen gaan? Gaan we onze kinderen nog op afgeladen bussen naar school willen sturen? 101 vragen beste lezer over zaken die vroeger normaal waren en die we zonder nadenken allemaal wel deden. Dagelijkse handelingen die we in de nabije toekomst ongetwijfeld in vraag zullen stellen.

Maar wij mensen vergeten vlug. Er zullen na de opheffing van de maatregelen meer dan waarschijnlijk vele party’s georganiseerd worden om het einde van de social distancing te vieren. Als er iets is wat de mensen verbindt, is het feestjes bouwen. Wat begon als ingetogen handgeklap uit respect voor de zorgsector is uitgegroeid tot halve wijkfeesten met dans, muziek en gerammel met keukenmateriaal. Elke reden is legitiem op dit moment. Onze zwakte om vlug te vergeten is tegelijk ook onze kracht om te overleven op deze aardkloot………….

Ter nagedachtenis van de slachtoffers van Corona.

Tot de volgende bij leven en welzijn (naar Jos Ghysen+)…………….