Ik ben het beu

klok

Ik ben het even zat, echt beu. Zo beu als koude pap. Titels in de kranten die beginnen met “Waarom”. Waarop dan gewoonlijk een heel exposé volgt over het waarom we een bepaalde keuze moeten maken of een bepaald inzicht moeten krijgen. “Waarom de Amerikaanse midterms belangrijk zijn”, “Waarom we natter worden van miezer dan van een bui”, Waarom ze Vichai Srivaddhanaprabha op handen dragen in Engeland.” Waarom dit, waarom zus en waarom zo, het kan mij allemaal aan mijn reet roesten, punt.

Nog een schep waarom’s: (website VRT NWS) “Waarom begreep deze man niet waarom zijn vrouw zo slechtgehumeurd was? “ Omdat geen enkele man dit begrijpt lijkt mij hier het logische antwoord. Nog één van dezelfde site: “Waarom de hongersnood in Jemen nog geen officiële hongersnood is?” Het heeft waarschijnlijk iets te maken met het aantal overledenen denk ik dan.  Een laatste van dezelfde pedante site: “Waarom je maar beter geen wilde paddenstoelen plukt in het bos.” Omdat je er dood van zou kunnen gaan als je er niets van kent of zo?

Iedereen heeft een mening zoals iedereen een “gat” heeft, maar dat laat je toch ook niet te pas en te onpas aan iedereen zien. De nieuwe hype wordt nu de discussie over winter- of zomertijd, of waarom we beter kiezen voor de wintertijd. De Europese leiders hebben er jaren over gedaan om een consensus te vinden over het afschaffen van de regel om de klok vooruit te zetten en ze daarna terug te draaien. Dat hebben ze dan toch al voor elkaar. Blijven we in de toekomst op het zomeruur of blijven we op het winteruur?

Ik weet het niet en ik ga ook niet zeggen wat jullie ervan moeten denken. Ik stel voor dat we ieder individu de vrijheid moeten geven om zijn eigen klok te beheren. Elke mens zijn eigen tijdszone. Dat zou pas leven in de brouwerij brengen. Het zou misschien in één klap het fileprobleem, luchtvervuiling en wachtrijen aan de kassa van de supermarkt kunnen oplossen.

 

Tot de volgende…….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s