Ik Word Daar Zo Moe Van

moe

 

 

 

 

 

Ik heb hem destijds in een vorig leven nog mee achterop mijn motor genomen, om tussen de middag snel een hap te gaan eten. Ik denk dat we geen helm droegen. Het waren de jaren 80 en het was toch maar een kort stukje, er kon ons niets gebeuren.

Op latere leeftijd had hij het op zijn bucket list geplaatst. Zo een lijst die je als oudere moet opstellen met daarop de uitdagingen die je nog wil aangaan voor magere Hein je komt halen. Bij hem was dat onder meer een tochtje met de Vespa. Trots poseerde hij in jeans gehuld met bijhorende helm op een rode Vespa. Een jongensdroom die in vervulling ging. Hij postte de foto op zijn Facebookpagina om vriend en kennis kond te doen van zijn exploot.

De virtuele inkt was nog niet droog en één of andere gecrispeerde connectie moest er even op wijzen dat dit geen milieuvriendelijk initiatief was. Ze postte dit nog snel alvorens haar twee betweterige voeten op de trap van het vliegtuig naar Turkije te planten. Het begint langzamerhand een plaag te worden. Een mens kan niets meer doen zonder dat één of andere betweter er zijn morele afkeuring moet voor laten blijken. Erg sociaal is dit volgens mij niet. Zo wordt Facebook een forum waarop men op alle mogelijke manieren wil laten zien hoe tof, medelevend, milieubewust, diervriendelijk, politiek correct en intelligent men wel is.

George Herbert een Engelse dichter schreef ooit:

De deugd begeeft zich zelden op straat zonder dat de ijdelheid aan haar zijde gaat.

Laat ons dat misschien in gedachten nemen,

Tot de volgende

Een gedachte over “Ik Word Daar Zo Moe Van

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s