Jarig

Witloof

Beste Lezer, dinsdag was ik jarig. Geen speciale verjaardag. Als je de twee cijfers van mijn leeftijd optelt kom je op 9 uit. Het eerste cijfer is het dubbele van het 2de cijfer. Ik schrijf dit gewoon op deze manier even op, om te kijken of jullie alert zijn maar eigenlijk om de indruk te geven dat ik geestelijk toch nog bij de zaak ben, hoewel dit niet altijd zo duidelijk is volgens de echtgenote.

Beste Lezer, een groot deel van mijn leven heb ik gedacht dat ik niet veel ouder dan 33 zou worden. Het zit namelijk zo: ik zat op een katholieke school en was als gevolg van de klerikale druk erg met de Bijbel vertrouwd. Veel meer dan goed voor me was. Laat het nu toevallig zo zijn dat mijn moeder Maria heet, mijn vader Daniël en mijn stiefvader Jozef. Veel dichter kon je volgens mij bij het goddelijke niet raken. Daarom was ik ervan overtuigd dat als Jezus 33 geworden was, het voor mij niet veel langer zou duren. Ik had er echter geen rekening mee gehouden dat oude tradities, zoals het kruisigen van jonge mannen die in de fleur van hun leven verkeren, samen met de Romeinse overheersing uit onze contreien zou verdwijnen. Die mijlpaal van 33 jaar ligt nu al even achter mij.

De echtgenote had als verrassing witloof met hesp en kaassaus in de oven gegratineerd en dit samen met puree aardappeltjes als feestdis klaargemaakt. Ik lust wel een stevige stronk witloof, vooral het Nijlens grond-witloof van bij Annemie en Roel. Op kreeft met oestertjes als voorgerecht was het nog een jaartje of 2 wachten vertelde de echtgenote me. Mijn zopas bereikte leeftijd was de Witloof met hesp en kaassaus leeftijd, zei ze me nog. Daar kon ik weinig tegen inbrengen en 2 jaar is niet lang meer beste lezer dat moet nu wel lukken, zeker nu ik de 33 al lang achter me heb liggen. Mocht het toch zover niet komen dan heb ik alvast een heerlijke witloofschotel met kaassaus gegeten, door de echtgenote liefdevol bereid.

Een mens op mijn leeftijd raakt meer en meer gesteld op de kleine dingen van het leven, weet u. Of hoe een eenvoudig gerechtje met de juiste omkadering algauw een “top” feestmaal kan worden.

Tot de volgende

2 gedachtes over “Jarig

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s