Kleine Zus

vuile broek

Of we haar een paar uurtjes bij ons konden houden? Ze gingen naar de Hans en Grietje musical met het al niet meer zo kleine mannetje en iemand moest op zijn kleine zus letten gedurende die tijd.

Het was ondertussen alweer een tijdje geleden dat we nog een luier ververst hadden. En een luier van een kleine zus vervangen, daarvan had de echtgenote nog nooit mogen genieten. Ik moet deemoedig toegeven dat ik deze kelk, vroeger met de verzorging van mijn dochter, lafhartig aan mij voorbij heb laten gaan. Een uitzonderlijke keer, dat mijn ex-echtgenote er niet was en dat ik er echt niet onderuit kwam, niet te na gesproken.

Volgens de echtgenote was het technisch ietsje ingewikkelder om een kleine zus zuiver te maken. Dat had ze namelijk snel ondervonden nadat kleine zus, gedurende een volle vijf minuten met rood aangelopen gezichtje en tot spleetjes vernauwde oogjes ons schalks aankijkend, haar luier van een egale laag lichtgroene pasta had voorzien. Spinazie was de latere verklaring van de moeder. De kleine zus bleek na het uitpakken, in verhouding tot het eerder verzorgde kleine mannetje, onderaan van meer spleetjes en plooitjes voorzien te zijn. Waardoor de opname en de hechting van de lichtgroene specie sterk bevorderd werd.

Ikzelf heb, om zeker niet in de weg te lopen van deze precaire handelingen, het gebeuren vanop ruime afstand gevolgd. Dicht genoeg om in te grijpen moest het nodig zijn en ver genoeg om er het parfum van vers verteerde spinazie niet bij te hoeven nemen. Even kwam het idee bij me op om de tuinslang in stelling te brengen, maar de blik van de echtgenote toen ik het idee te berde bracht sprak boekdelen. Ondertussen had de echtgenote met verbluffende handigheid de werkzaamheden alsnog tot een goed einde gebracht.

Met enige trots aanschouwden we beiden even later de lachende spruit die een schone luier blijkbaar toch veel aangenamer vond zitten. Luiers verschonen vind ik een kunst, ikzelf heb er echter net iets te weinig talent voor, vind ikzelf.

Tot de volgende……..

3 gedachtes over “Kleine Zus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s