Mannen Met Baarden

baarden

Je houdt het niet voor mogelijk beste lezer maar laatst las ik in de kwaliteitskrant Het Laatste Nieuws een artikel met de titel ‘Mannen met lang haar of baarden hebben kleinere ballen’. Reeds heel mijn leven loop ik op deze aardkloot (pun intended) rond met langere haren een stevige baard. U begrijpt dat deze titel boven het artikel mijn onverdeelde aandacht trok.

Niet dat ik te klagen heb over mijn voortplantingsorgaan, ik heb er tenslotte de grondstoffen mee aangeleverd waarmede mijn ex-echtgenote 3 kinderen heeft gemaakt. Toch kan ik niet zeggen dat mijn ballen echt groot zijn. Vanochtend dacht ik nog bij mezelf dat ik misschien beter mijn haren en baard kortgeschoren had tijdens mijn adolescentie-jaren. Verder redenerend op de uitspraak van professor Cyril Grueter, van  de universiteit  Western Australia, zouden mijn ballen dan aanzienlijk groter geworden zijn. Ik dacht nog even aan de ruime joggingbroeken die de generatie kaalgeschoren Gabbers plachten te dragen. Daar was dus blijkbaar een gegronde reden voor.

De ondertitel van het artikel waarschuwde dat het lezen ervan onze manier van kijken naar mannen met baarden compleet zou veranderen. Ik heb dat mogen ondervinden, beste lezer. De blikken vol medelijden die ik toegeworpen kreeg spraken boekdelen. Ik zag ze haast denken ‘och Here die heeft waarschijnlijk kleine ballen’. Ze lieten mij nog net niet voorgaan aan de kassa van de supermarkt. Of hielpen me de straat niet over. Die ene keer dat men mij toch liet voorgaan bij de bakker dacht ik bij mezelf: het zal wel met mijn ballen te maken hebben. Ziet u beste lezer, een mens zou van minder onzeker worden.

Al enkele weken sta ik in twijfel om mijn baard af te scheren en mijn haren een beetje korter te laten knippen. Ik vrees echter dat mijn ballen dan zouden kunnen zwellen en ik verplicht zal zijn om een nieuwe reeks broeken aan te schaffen om het zomerseizoen door te komen.

Het lezen van het bewuste artikel heeft mijn leven volledig ondersteboven geworpen, begrijpt U.

En zo hebben jullie dan 2 columns over eieren in deze paasperiode gekregen beste lezer.

Tot de volgende………………….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s