Natuurpunt

Torenvalk

Beste mijnheer van Natuurpunt,

Ik schrijf u op vraag van mijn nonkel Albert Van Genechten wonende in de Dofferweg te Bevel-Heikant.

Mijnheer, van in zijn jeugd is mijn nonkel Albert een gerespecteerd duivenmelker. Velen zijn jaloers op de duiventil die hij eigenhandig in elkaar timmerde. Een dak van hoogwaardige Eternit platen dat al jaren weer en wind doorstaat en waarvan hooguit enkele hoekjes afgebroken zijn. De houten planken die hij gebruikte om muren van te maken worden jaarlijks kwistig met carbolineum ingesmeerd. Ook binnenin is alles netjes en strak onderhouden. De voltallige duivenmelkers club van Bevel-Heikant  “De La Paloma’s “, u weet wel van dat liedje, is jaloers op het luxe onderkomen van mijn nonkel Albert zijn vliegbeesten.

Maar, mijnheer van natuurpunt, en nu kom ik tot de kern van de zaak, een van uw medewerkers heeft aan de watertoren achter de tuin van nonkel Albert een nestkast voor een torenvalk gehangen. Ik moet het u niet vertellen mijnheer maar mijn nonkel is er helemaal kapot van. Zijn duiven durven niet meer buitenkomen mijnheer. Ze zitten heel de dag voor de uitvlieg opening naar die watertoren te gapen. De duivenstront stapelt zich op zoals nooit tevoren. Nonkel Albert kan het niet bijhouden. Al zijn duiven zijn aan den dunne van de schrik. Al weken durft nonkel Albert geen enkele duif meer meegeven voor de Barcelona vluchten. Hij is oprecht bang dat zijn duiven nog liever aan het strand van Playa d’Aro gaan liggen dan dat ze nog naar huis zouden komen, met die moordenaar als gebuur.

Mijnheer is het misschien mogelijk dat u met de huurder van die nestkast aan de watertoren een soortement reglement afspreekt waarin staat dat hij de duiven van nonkel Albert moet gerust  laten. Die van  Fons Verellen zijn vele smakelijker en eindigen altijd voor de duiven van nonkel Albert. Misschien dat u mijn oude nonkel zo een handje kan helpen, om het een beetje goed te maken als het ware. In afwachting van een positief antwoord,

verblijf ik met de meest natuurvriendelijke groeten.

Tot de volgende……….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s