Nieuw Leven

20201126_150257_resized-2

Beste Lezer, heeft u het ook gehoord of gezien? Ik las het uitgebreid op de webstek van het nieuws. Er is nieuw leven ontdekt op aarde. Als dat geen goed nieuws is in deze droeve tijden. Nieuw leven is immers altijd een reden tot feest.

Nu wil ik u wel geruststellen, u zal dit nieuwe leven niet direct tegenkomen op de stoep als u gaat wandelen, of als u met de auto door het drukke verkeer laveert. Er zullen ook niet zo direct groene mannetjes met een groot hoofd en ogen als schoteltjes bij u komen aanbellen om steunkaarten of wafeltjes te verkopen. Niets van dit alles.

Het nieuwe leven beste lezer speelt zich af op ongeveer een kilometer diepte onder de Antarctische ijslaag. Bij een temperatuur van -2 graden en in volkomen duisternis. Je moet er maar willen vertoeven. Nu ja leven, whats in a name, we hebben het hier over kleine dieren die op sponzen lijken of gelijkenissen vertonen met zeepokken. De wetenschappers boorden door een 900 meter dikke ijsmassa op zoek naar een laag met bezinksel op de zeebodem, om er stalen te nemen. Maar ze stootten op de zeebodem op een harde rots en lieten dus prompt een camera neer. Tot hun grote verrassing kwam er uit het niets volk voor die camera staan zwaaien om de groeten te doen aan één of ander ver familielid, dat ze al een tijdje niet meer gezien hadden. Het werd daarbeneden een ware toeloop. Zij hadden daar nog nooit een camera gezien. De wetenschap is in de wolken over de ontdekking van Snorkelland en is alvast aan het bestuderen welke de invloed van de klimaat opwarming op onze sponsjes zal zijn. Je voelt het nu al aan je water maar de vooruitzichten blijken niet goed te zijn.

Ik wil niet zeggen beste lezer dat het nieuw ontdekte leven onze dagelijkse besognes erg zal beïnvloeden. Als je gewend bent om in het donker bij -2 je ding te doen, denk ik niet dat je erop uit bent om in het zonlicht bij 30° te vertoeven. En zo blijkt maar dat er nog ruimte op onze aarde is voor nieuwe gasten zonder dat we elkaar voor de voet lopen of dat we enige agressie moeten verwachten.

Ik vraag me wel af of ze eetbaar zijn, die diertjes. Maar dit geheel terzijde. Als ze dat niet zijn hebben we er niet veel aan, toch?

Tot de volgende……..

2 gedachtes over “Nieuw Leven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s