Rekenwerk

ijsvrije-auto

De nachtelijke koude had mij verrast toen ik deze ochtend naar het werk wilde vertrekken. Ik heb een hekel aan krabben. Ik bedoel hiermee de voorruit van mijn auto ijsvrij maken. Ik hoorde juist nog hoe de weerman op de radio vertelde dat de dagen en de nachten even lang waren op dit moment van het jaar. Ik weet niet hoe het komt maar bij mij lijken de nachten het hele jaar door korter dan de dagen.

Tijdens mijn ochtendlijk ritueel is mijn tijd zorgvuldig verdeeld over de verschillende uit te voeren taken. Voor het toiletbezoek, tandenpoetsen, douchen, baard verzorgen en aankleden voorzie ik ongeveer 25 minuten. Ontbijt en medicatie tegen allerlei ouderdomskwaaltjes samen met het doorbladeren van de ochtendkrant nemen ongeveer 10 minuten in beslag. Snel uitgerekend verloopt er tussen het opstaan en het in de wagen stappen ongeveer 35 minuten. Tel bij deze 35 uiterst welbestede minuten, mijn reistijd naar het werk, die gemiddeld 45 minuten bedraagt en je trekt deze af van het uur dat ik op kantoor verwacht word dan kom je uit op het uur dat mijn wekker afloopt.

Dit is een geijkte formule. Tot de vrieskoude roet in het eten komt gooien. Een beetje uit de kluiten gewassen voorruit vraagt al snel een aantal minuten werk. Spuitbus uit de garage halen, ijsschraper uit het zijvak in de autodeur nemen het lijkt allemaal niets maar het vraagt tijd. Als de ruit aan de buitenkant ijsvrij is ben je er nog niet. Vanaf het moment dat je instapt, dampt de voorruit langs de binnenkant gegarandeerd helemaal aan. Je ziet geen meter ver. Het is allemaal makkelijk op te lossen. Je zet simpelweg de voorruitverwarming op en tergend langzaam zie je de mist optrekken. Allemaal niet erg. Maar het vraagt tijd.

En die heb ik ’s ochtends niet……

 

Tot de volgende

2 gedachtes over “Rekenwerk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s