Staken

douane-1-600x321

Natuurlijk heeft u het ook al gezien beste lees vriend of vriendin, de populaire programma’s “Border Security”, waarbij men telkens de grenscontrole op de luchthaven van één of ander land laat zien, Australië, Canada, de VS en nog een paar andere landen.

In de meeste van die programma’s zie je dan hoe een of andere onwetende Aziaat zijn koffers moet opendoen die dan blijken uit te puilen met allerhande voedingswaren. Gedroogde paddenstoelen, wormen, garnalen, vissen en andere onbestemde pasta’s. Bergen pakjes met eten halen ze uit de arme reiziger zijn koffer. Meestal moet alles dan vernietigd worden omdat het een groot gevaar is voor de eigen fauna en flora. Een soort eigen volk eerst.

Hangt er toevallig nog een haartje op je vest van je kat, die je een knuffel gaf bij je vertrek, dan kan je het schudden. Je komt er niet in. Je bent een gevaar voor de volksgezondheid. Eerste vlucht terug naar af.

Op onze Luchthaven beste lezer gaat het er alleen zo aan toe als onze Douane staakt. Onze Douanes staken door hun werk uit te voeren zoals het normaal hoort. Wat op zich al een contradictie is. Wil dit zeggen dat onze grensbewakers hun werk anders niet grondig doen? Ik vermoed van niet, maar het geeft toch stof tot nadenken. Dus onze Douanes deden hun werk en controleerden iedereen die langs hen moest passeren.  Maar dat sloeg tegen. Binnen de twee uur hadden ze voor 5000 euro aan boetes geschreven en moesten ze stoppen omdat er teveel aan verboden goederen in beslag genomen waren. Beste lezer, zoals Bart Peeters, een groot Boechouts redenaar ooit zei, “Hier valt mijn gat van open.” Teveel aan verboden goederen! Ze hadden geen plaats meer om het allemaal weg te bergen. Illegaal vlees, sigaretten, vals geld, wiet, hash, coke, ontvoerde kinderen, mensen zonder papieren, mensen met valse papieren, leeuwen, tijgers, tropisch hardhout, edelweiss plantjes; alles lag vol. Tot zelfs op hun bureaus, in de eetzaal en op de toiletten lagen de wapens, dierenhuiden en de opgestapelde prostituées tussen de flessen gesmokkelde drank.

Twee uur lang hebben de douanes hun werk gedaan zoals het eigenlijk moet en nu hebben ze 9 maand nodig om alles te verwerken. Daarna kunnen ze terug met hun handen op de rug en een vriendelijke glimlach om de mond tegen de muur geleund, de mensen in ons land verwelkomen. Laat het dan de beurt zijn aan die van de bagage handeling. Tijd om hun rode, groene of blauwe jasjes nog eens aan te trekken. Ik stel voor dat zij dan bij wijze van protest ook hun job uitvoeren zoals voorzien. Het zijn toch altijd leuke tijden op onze nationale luchthaven.

 

Tot de volgende…….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s