Tijd voor iets anders?

Caravan

Mijn oude caravan vertelde me dat hij moe was. Het begon een jaar of 3 geleden, toen hij me voor de eerste maal liet verstaan dat hij wat ouder werd. Ik denk dat het rond zijn 28ste zal geweest zijn toen hij even door de knieën ging op een onverharde weg en daardoor met zijn onderkant in de grond haakte. Ik hoorde hem zuchten en kraken en stopte meteen. Het letsel viel enigszins mee en met wat rust en een kleine operatie zou het wel weer goed komen.

Dit jaar op 31-jarige leeftijd nadat hij de operatie prachtig doorstaan had en we samen terug hoopvol naar de toekomst zouden kunnen kijken, sloeg het noodlot opnieuw toe. Voor het eerst liet hij de moed zakken. Bij een zeldzame windvlaag liet hij moedeloos het slaapkamerraam dicht vallen. Het door de buitensporige hitte verzwakte plexiglas barstte en het hele raam werd onbruikbaar. Ik troostte hem nog een beetje door het raam zo goed en zo kwaad als het kon met Duct tape terug op zijn plaats te zetten. Erg esthetisch was deze plastische ingreep niet en hij leek er ook niet echt vrolijk van te worden. Toen de boer hem kwam halen om hem naar zijn winterverblijf te brengen zakte hij nogmaals even door de knieën waardoor hij alweer brut-weg door de aarde gesleurd werd.

Mijn oude caravan vertelde me dat hij moe was. En samen met hem voelden we, na al die jaren samen, ook wel dat we er niet jonger op geworden waren. Het zal wel aan de hittegolf van de voorbije weken gelegen hebben. Maar het viel ons dit jaar ook iets moeilijker om ons oude verblijf op te tuigen om dan drie weken later terug alles op te bergen. Misschien is de tijd aangebroken om na al die mooie jaren samen eens iets anders te zoeken.

Mijn oude caravan vertelde me dat hij moe was, ik worstel al een paar weken met mezelf om een manier te vinden om waardig afscheid van hem te nemen.

3 gedachtes over “Tijd voor iets anders?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s