Training

Boodschappen

Beste Lezer, u gelooft het niet maar ik heb gisteren een wandeling gemaakt van een kleine 2 kilometer. Ja waarachtig, een voor mijn doen olympische prestatie. Ik ben me niet aan het voorbereiden voor de Olympische Spelen in Tokio, mocht u dat denken. Wandelen is trouwens geen olympische discipline. Daarbij, de spelen zijn toch uitgesteld en tegen die tijd ben ik zeker te oud om nog deel te nemen.

Beste Lezer, ik ben helemaal alleen, vrijwillig, uit eigen beweging te voet naar de bakker in Nijlen-centrum geweest. De bakker op het Statieplein welteverstaan. Er is een andere bakker in de buurt, maar die ligt een kleine 100m verder vanaf mijn vertrekpunt. Dat maak al snel een extra 200m heen en weer. Ik weet van horen zeggen dat je langzaam moet opbouwen. Ik schat dat ik over een week die extra afstand wel moet kunnen overbruggen zonder speciale massage als ik thuiskom.

Ik wil ook wel vermelden dat ik op de terugweg een boodschappentas meezeulde met twee broden en een paar pakjes voorverpakt beleg erin. Ik heb er alles bij elkaar een klein halfuurtje over gedaan. Deze tijd hoop ik op termijn ook in te korten. Persoonlijk denk ik dat een tijd van 25 minuten binnen mijn bereik moet liggen. Mits de juiste voorbereiding en de juiste voeding. Afhankelijk van de belasting op de terugweg moet dit doel haalbaar zijn.

In alle eerlijkheid moet ik toegeven dat ik er een goed gevoel aan overgehouden heb. Ik was vandaag helemaal niet stijf en heb zelfs even in de tuin gewerkt om souplesse en ook een beetje krachttraining in te bouwen. Afwisseling is ook heel belangrijk heb ik van horen zeggen. Je moet afwisselende spiergroepen trainen. Daarom heb ik voor morgen een spelletje Mahjong op de computer ingepland.

Alle beetjes helpen in deze Corona-tijden. Ik kijk er echt naar uit om me binnen afzienbare tijd met een afgetraind lichaam opnieuw onder de mensen te kunnen begeven.

Tot de volgende……..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s