Verkiezingen

affiche

De echtgenote liet mij een berichtje lezen dat iemand op de facebook pagina van Nijlen had geplaatst. Een eenvoudig berichtje waarin de betreffende  dame een jongeman wilde bedanken die haar de 10 cent had gegeven die ze tekort kwam aan de broodautomaat.

Zomaar 10 cent, zonder dat ze een contract moest tekenen dat ze die zou terugbetalen met de te verrekenen intresten. Neen, hij gaf ze gewoon zomaar. Hoewel ze kort bij de broodautomaat woonde wilde hij niet dat ze even naar huis ging om de mankerende 10 cent te gaan halen. Geen lening, hij gaf ze haar gewoon.

De vrouw was enorm aangedaan van het onbaatzuchtige gedrag van de jonge man. Iemand die ze van haar noch pluim kende gaf haar zomaar 10 cent. Zonder enige vorm van tegenprestatie. Ze vond het blijkbaar zo uitzonderlijk, dat ze het op Facebook gepost heeft. Tussen alle diervriendelijke foto’s door, gewoon een berichtje dat er ook mensen zijn die lief kunnen zijn voor elkaar. Ook onbaatzuchtig. Misschien moesten de mensen maar meer van dit soort berichtjes schrijven. Over een medemens die zomaar iets voor hen deed. Iets leuks of goed. Het zou misschien een stimulans kunnen worden voor anderen om ook eens hun menselijke kant te tonen.

Hopelijk volgen dan ook alle politici die je in bijna alle voortuintjes ziet staan. En stoppen ze met elkaar de loef af te steken om zoveel mogelijk stemmen te halen. Het lijkt erop dat op sommige plaatsen bijna elke bewoner een selfie op posterformaat in zijn voortuin heeft staan. Terwijl de modale burger door de plakkaten de mens erachter niet meer ziet staan.

Ik houd mijn hart nu al vast voor de alweer ongelofelijke veranderingen die er ons na deze verkiezingszondag alweer te wachten staan.

Tot de volgende….?

Een gedachte over “Verkiezingen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s