Volgende Ronde

Beste Lezer, graag had ik u gefeliciteerd met het feit dat onze aarde er alweer in geslaagd is om een volledige baan rond de zon te voltooien. Dit blijkt voor ons allen normaal gezien een reden te zijn om eens goed uit de bol te gaan. Maar deze ronde moesten we in sourdine vieren. Toch wens ik u allen vanwege de echtgenote en mezelf veel voorspoed en geluk tijdens ons volgend rondje om de zon.

Beste lezer ik had gehoopt dat de mierenneukerij dit jaar minder zou zijn maar niets blijkt minder waar te zijn. Vanochtend las ik in de kwaliteitskrant “Het Laatste Nieuws” dat de Nederlandse Indy Mellink een volledig gendervrij kaartspel heeft ontwikkeld. Blijkbaar loopt ze al 23 jaar na het kaartspelen rond met een trauma omdat de heer in het spel hoger is dan de dame. Zelf kreeg ze gekrulde tenen na het klaverjassen, het pokeren of het wippen, voor dat laatste no pun intended. Ikzelf vind dat de boeren nu ook maar eens uit hun pijp mogen komen. Zij krijgen tenslotte al eeuwen de zwarte piet toegeschoven.

Even koesterde ik ook nog de hoop dat we deze ellips rond de zon zouden kunnen beleven zonder de steeds weerkerende betweterij van een tsunami aan specialisten of would-be specialisten. Maar kijk terwijl onze regering ijverig 120 vaccinatie centra aan het oprichten is, zijn er al experts die zeggen dat het te veel is en dat de logistieke opvolging ervan in de knoop zal geraken. Ondertussen tuimelen ze haast over elkaar om toch maar te laten zien hoe groot hun ego… eh… ik bedoel expertise wel is, gevolgd door een hele meute aan betweters op Facebook, twitter of Parler die ook hun kijk op de zaak willen etaleren.

Op de asociale media heeft men, zonder verder onderzoek af te wachten, al opgeroepen tot een demonstratie naar aanleiding van het overlijden van een opgepakte twintiger, terwijl het onderzoek nog volop bezig is. Deze aangekondigde betoging voor of tegen iets waarvan men nu nog niet eens weet wat of hoe, zal hoogstwaarschijnlijk wel eindigen met het kort en kleinslagen van wat winkelramen en enkele bushokjes.

En zo beste lezer draait de wereld verder in eindeloze cirkels rond de zon en wij klooien ondertussen maar wat aan, zoals we gewoon zijn.

Oh ja, Had Ik u vroeger al niet geschreven dat deze periode in het jaar niet mijn meest opgewekte periode van het jaar is?

Toch wordt het terug zomer,…

Tot de volgende……..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s