We Hebben Het Weer Gehad

2019

Het was weer leuk de voorbije weken. Voor de meeste mensen was het peis en vree.  Zelfs de gele hesjes hielden het een beetje rustiger tijdens de feestdagen. Er waren er ook aanzienlijk minder, de familieplicht roept, weet je. Je wordt verwacht aan de dis met ooms en tantes tijdens de kerst en dan kun je moeilijk tijd vrijmaken om de politie te gaan bekogelen met alles wat er los en vast zit. In deze gedragen sfeer van zaligheid komt het ook niet goed over om de boel kort en klein te slagen en elkaars gezicht te vertimmeren.

In Molenbeek werd echter de traditie voortgezet en hielden de rijkelijk van zuiders bloed voorziene jongeren hun jaarlijkse Nieuwjaars – veldslag met de politie. De burgemeester van Molenbeek scheen de jaarlijkse feestelijkheden vergeten te zijn want ze was op verlof in het buitenland. Een veilige vrijhaven, of misschien waren ze haar vergeten uit te nodigen, waaruit blijkt dat er opvoedkundig nog wel iets aan die jongeren verbeterd kan worden. Niet getreurd ze hebben nu al gezegd dat het spektakel volgend jaar nog straffer zal worden. Een hint voor de burgermoeder van Molenbeek om volgend jaar niet op wintersport te gaan  maar mee te vieren in haar gemeente.

We hebben ze weer gehad. De obligatoire nieuwjaarswensen van geluk, goede gezondheid, succes en dat we de lotto mogen winnen. En vooral een goede gezondheid. Ik beken, ik heb dapper meegedaan in het rondstrooien van clichés. Ik heb zodanig mijn best gedaan dat ik er mijn buik van vol heb. Er kan haast geen gelukkig 2019 meer bij. Ik wil het de eerstvolgende 11 maanden ook niet meer horen.

Wel wens ik dat jullie allen ontzettend veel zullen lachen in 2019. Want lachen is gezond, lachen doe je samen. Immers als je alleen lacht komt dat redelijk dwaas over. En mensen die samen lachen zullen elkaar niet op het gezicht slaan. En als je samen lacht ben je samen gelukkig. En samen gelukkig zijn is vrede. Want als je samen lacht begrijp je elkaar. En daar draait het om.

Tot de volgende…………..

3 gedachtes over “We Hebben Het Weer Gehad

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s