Zakdoek

Beste lezer, elke dag kom ik wel een keertje op de webpagina van het nieuws terecht, NWS.be dus. Laatst vernam ik via deze site dat katoenen zakdoeken uit de indexkorf getuimeld zijn. U weet het wellicht niet maar ik ben een trouwe gebruiker van katoenen zakdoeken. Mannenformaat wel te verstaan, en in katoen, niet van die fijne kanten of zijden niemendalletjes die eerder door het vrouwelijke geslacht gebruikt worden.

Een hele collectie heb ik al bij elkaar gespaard. Ik heb elke dag een schone witte zakdoek netjes gestreken en gevouwen in mijn zak zitten. Menig keer heb ik die al bovengehaald en aangeboden aan iemand die zijn tranen niet kon bedwingen. Meestal iemand van het vrouwelijke geslacht. Vele malen mocht ik daarvoor een achter tranen verscholen dankbare en liefdevolle blik ontvangen. Daarvoor alleen zou iedere galante man dit moeten doen, een zuivere witte zakdoek op zak hebben.

Verder heb ik zakdoeken in alle kleuren en kwaliteiten om mijn neus in te snuiten of het zweet van mijn aangezicht te vegen. Die twee handelingen doe ik meestal niet kort na elkaar, of toch niet bewust maar dat begrijpt u ook wel. Of het moest op een onbewaakt moment zijn wat een enkele keer tijdens de zomer wel eens gebeurt. De echtgenote is, wegens het extra strijkwerk, iets minder overtuigd van het gebruik van katoenen zakdoeken. Hoewel ik haar ook al een enkele keer mijn, door haarzelf mooi gestreken en netjes geplooide witte zakdoek heb aangeboden, hoor ik haar bij de strijk soms toch wel even staan sakkeren.  

Papieren zakdoekjes vind ik helemaal niks. Ik moet er wellicht door het formaat van mijn reukorgaan minimum twee nemen. En dan nog kan ik mijn neus slechts op halve kracht snuiten. Menig keer zit ik met mijn vinger door het papieren geval. Ik heb geen nood aan muntgeur of Aloë Vera om de huid van mijn snuiter te beschermen. Neen alleen een grote witte vod van twintig bij twintig centimeter is goed genoeg op het moment dat ik verkouden ben.

Een dakkoffer voor de auto hebben ze dan wel in de indexkorf opgenomen. Wat heb ik daaraan als ik een snotvalling heb?  Niks… helemaal niks!

Tot de volgende……..

2 gedachtes over “Zakdoek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s