De Week Van Herman 22

rinkelende_telefoon-3

Mijnheer? Klonk het toen ik de telefoon opnam. Onmiddellijk herkende ik de stem van Herman. Niemand anders zou het in zijn hoofd halen om op zo een ontiegelijk vroeg uur iemand op te bellen. Gelukkig had ik mijn groene pyjama met rode en gele bollen aan en mijn oranje kamerjas met blauwe mouwen en bruine wollen pantoffels. Dit alles om politiek correct te blijven uiteraard.

Mijnheer zei Herman, heeft u al een brief ontvangen om u te laten vaccineren? Gerda en ik hebben de onze al gekregen. U nog niet? Ik dacht dat we misschien konden afspreken om samen te gaan. Ons Gerda brengt dan wel een thermos koffie mee en een paar koffiekoeken dan kunnen we op een bank aan CC De Mol even bijpraten. Wat denkt u? Ik vertelde Herman dat ik de 65 nog niet gepasseerd was en dat ik waarschijnlijk nog even moet wachten. Tenzij men rekening houdt met mijn hoge bloeddruk, mijn overgewicht, mijn ingegroeide teennagel en mijn aambeien. Dan zit ik in de risicogroep uiteraard. Mijnheer, ze vragen om via de computer te bevestigen dat ik kom maar onze computer heeft nog Windows 97, werkt dat ook? Ik antwoordde dat ik het niet wist maar dat hij ook telefonisch kon bevestigen.

Mijnheer, heb je dat ook gelezen? De wetenschap heeft een neusspray ontwikkeld die 24 uur zou beschermen tegen Corona. Dat stond in Het laatste Nieuws mijnheer. Is dat niet hetzelfde als een condoom voor veilige seks? Kun je dan gedurende 24 uur terug kussen zonder ziek te worden. En kunnen de snotneuzen dan een corona-veilig feestje bouwen? Een snuif meer of minder zal het verschil niet maken. Als de politie ze dan oppakt en ze krijgen Corona, omdat ze niet binnen de 24 uur in hun bedje liggen, kan er weer één of andere dubieuze advocaat op te het scherm komen zeggen dat ze al heel veel geweend hebben maar dat het allemaal de schuld van de agenten is.

Mijnheer, ik weet niet of de toestand na corona zoveel beter gaat worden. Ik vroeg hem waarom hij dit dacht. Wel, zei Herman: Trump kan dan toch terugkomen na een mislukt impeachment en Anuna De Wever is ook terug boven water gekomen, nu Greta nog en we zitten met dezelfde miserie als in 2019. De regering begint ook al barsten te vertonen en een beetje ambras te maken terwijl ze over elkaar struikelen met hun verklaringen en interviews over alweer een staatshervorming of Corona. Ik hoop dat ze beslissen dat de maatschappij beter af is als sommige mensen op zijn minst nog een jaar of 5 extra in hun kot moeten blijven. Wat denkt u? Ik neuzelde maar wat onbestemd.

Ik moet nu opleggen mijnheer want ons Gerda roept mij om te komen afdrogen. Laat je mij nog iets weten voor die anti-dingensspuit? Ik gromde bevestigend……

Tot de volgende………

Een gedachte over “De Week Van Herman 22

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s