Nu blijk ik opeens risico patiënt te zijn

afbeelding1-1

Beste Lezer, bent u ook zo benieuwd of u op de lijst van de risicopatiënten staat, om dan uw vaccin te krijgen? De servers van My HealthViewer draaiden dolle overuren door de tsunami aan aanvragen. Ik heb me een tijdje kunnen inhouden maar heb uiteindelijk toch moeten toegeven aan mijn nieuwsgierigheid. En ja beste lezer, het lijkt niet zo bijster goed met me te gaan. Op de site had iemand zonder het me te vragen onder het woord risicopatiënt  “JA” gezet.

Beste lezer, sinds ik dat woordje zag staan, hink ik op twee gedachten. Het vooruitzicht binnen afzienbare tijd een vaccinatie te krijgen om dan  met volle teugen terug van het leven te genieten stemt me hoopvol. Anderzijds, de confrontatie met het woordje ja onder de term risicopatiënt zet me aan het denken. Hoe groot is het risico? Zal ik het nog halen om mijn spuitje te krijgen of stort ik in elkaar voordat ze de naald in mijn arm kunnen ploffen. En als ik het al haal beste lezer, hoe lang heb ik dan nog te gaan na mijn vaccinatie? Is het dan nog de moeite om die prik te krijgen.

Ik drink al een aantal dagen een paar glazen wijn voor ik naar bed ga. Louter en alleen om mijn gedachten niet alle richtingen te laten uitschieten. Ik zit onderhand aan meer dan 10 eenheden alcohol per week en dat is natuurlijk niet goed, volgens de wetenschap althans. Ik weet dat ik het daardoor alleen maar erger maak. Het risico bedoel ik. Ik vind het allemaal erg verwarrend. Dat je je nou opgelucht voelt omdat je ongezond bent en dan voorrang krijgt op een spuitje om niet nog ongezonder te worden. Als je geen risicopatiënt bent word je dan chagrijnig omdat je wat langer moet wachten?

Als jongetje van 10 was ik angstig dat men bij het medisch onderzoek op school, bij mij één of andere afgrijselijke ziekte zou ontdekken. Erg zeldzaam of nog niet gekend door de wetenschap. Telkens ik na het onderzoek de boodschap kreeg dat alles OK was voelde ik me meteen opgelucht. Beste lezer, nu blijkt dat ze toen toch iets over het hoofd gezien hebben en dat ik al die jaren als rondlopend medisch wonder met risico beschouwd werd.

Ik brand elke avond een kaars dat ik het haal, die prik, en dat maakt het ook een beetje gezelliger bij dat glas wijn.

Tot de volgende, bij leven en welzijn…….

3 gedachtes over “Nu blijk ik opeens risico patiënt te zijn

  1. Misschien dachten ze gewoon “als die mens niet snel een spuitje krijgt, draaien zijn stopped door… We maken we maar beter een risico geval van” 🤷

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s