Misschien ben ik wel een misnoegde oude Man,

20201126_150257_resized-2

Neen beste lezer, ik ga het niet doen. Ik ga niets schrijven over het gedrag van de jeugd op 1 april. Ik ga ook niets schrijven over de jeugd in het droogdokkenpark tijdens de eerste lentezon. En neen ik schrijf ook niets over het stort dat de jongeren na hun festiviteiten achtergelaten hebben.

Beste Lezer, deze oude zestiger begrijpt het allemaal niet meer. Maar dat is misschien wat jong zijn betekend. Gedrag vertonen dat oudere mensen niet begrijpen. Op mijn leeftijd leef je toch maar onder je stolp. Knus in de vooravond voor de televisie naar Thuis of Familie kijkend met een kop thee en een koekje, wachtend op het einde van het mistroostige leven ondertussen wegdromend op jaren ’60 muziek.

Neen aandachtige lezer, ik ga ook niets schrijven over het gebrek aan respect van de jongeren voor de zorgsector. Ik ga ook niet schrijven over de enorm zware periode waar zo te zien alleen de jongeren door moeten. En ik schrijf ook niets over één of ander perspectief dat er voor de jongeren niet meer lijkt te zijn. En dus schrijf ik ook niets over het recht op feesten dat hen al bijna 2 jaar wordt ontzegd.

Ik zei al dat ik het allemaal niet meer begrijp. Ik hoor niemand van de jongeren zeggen dat ze blij zijn dat er meer tijd is om zich nuttig te maken. Te studeren of om de vuilnisbelt helpen op te ruimen die ze zelf of hun leeftijdsgenoten gecreëerd hebben. Ik zag Anuna De Wever de jongeren niet toespreken om hun te vertellen dat hun gedrag ecologisch niet verantwoord is.

Beste Lezer, laatst las ik ergens dat een mens met het ouder worden langzaam opschuift van links naar centrumrechts en zelfs naar rechts of uiterst rechts. Ik moet toegeven dat ik uit het raam turend naar de buitenwereld, steeds meer misnoegd en bozer wordt. Boos over het egoïsme, het gebrek aan consequentie en het gelul over vrijheid. Zoals een wijs man ooit zei: de persoonlijke vrijheid stopt daar waar je anderen in gevaar brengt.

Wat ik eigenlijk wel wilde schrijven. De zon heeft even geschenen, en de tuin ontwaakt langzaam uit zijn winterslaap. En daar word ik dan weer blij van.

Tot de volgende

5 gedachtes over “Misschien ben ik wel een misnoegde oude Man,

  1. Wel, als je het dan toch over rechts hebt, stel ik voor om die vandalen te interneren voor een korte periode van 1 jaar in een streng bewaakte geisoleerde faciliteit om even heropgevoed te worden. Misschien kunnen sommige ouders hun ook gezelschap houden.

    Like

  2. Ik denk dat je met dit Miniatuurtje het gevoel van vele mensen, jong en oud, weergeeft. Ik treed je volledig bij. Zeker waardevol om op FB te plaatsen.
    Alleen, ik ben niet links, niet rechts, maar averechts. Dus toch een beetje rechts op mijn 69 jaren.
    Averechts, avelinks… What’s in a word?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s