Even op retraite

Beste Lezer, dit is mijn 256ste miniatuurtje. Begin september 2014 heb ik voor het eerst mijn schrijfsels op jullie losgelaten. Lief en leed heb ik met jullie trouwe lezers gedeeld. Meer dan 250 maal heb ik mijn pseudo-intellectuele saus gegoten over politieke, muzikale, familiale en andere opmerkelijke feiten. Steeds keek ik uit naar jullie reacties of opmerkingen. Over de jaren werden mijn miniatuurtjes door alsmaar meer mensen gelezen. Het streelde mijn ego dat ik kon beschikken over een honderdtal trouwe lezers die nagenoeg wekelijks via WordPress of op Facebook mijn hersenspinsels volgden.

Een tijd geleden heb ik besloten dat mijn 255ste miniatuurtje voorlopig het laatste is in deze vorm. Er was een zekere druk ontstaan om wekelijks iets nieuws te laten verschijnen en dat lukte me duidelijk niet meer. U had waarschijnlijk ook al gemerkt dat de frequentie van het verschijnen van nieuwe schrijfsels serieus aan het slabakken was. Het werd steeds moeilijker om een gevatte of een in bepaalde mate cynische, ironische of zelfs sarcastische schrijfstijl te hanteren zonder daarbij steeds de angst te hebben van Facebook of andere sociale media gebannen te worden. Mede daardoor is er bij mij een zekere schroom ontstaan om voluit te gaan met het uitschrijven van mijn hersenspinsels. Lichtgeraaktheid is een constante geworden in onze samenleving, samen met de onvoorwaardelijke overtuiging van het eigen gelijk die elke vorm van normale dialoog onmogelijk maakt. Ik werp geen steen naar anderen maar wil even vanuit helikopterperspectief naar mezelf kijken om te zien waar ik sta.

Beste lezer, al het voorgaande om te zeggen dat ik even aan bezinning toe ben. Ik sta mezelf toe een sabbatjaar te nemen. Voorlopig zullen er geen stukjes meer verschijnen op de Facebookpagina van de echtgenote of op andere FB-pagina’s. Mijn blog op WordPress blijft bestaan, ik heb er tenslotte tot eind 2022 voor betaald, dus geniet ervan. Geef mij ondertussen even tijd om voor mezelf uit te maken welke richting ik verder wil uitgaan. Misschien leidt mijn zoektocht naar meer inhoud, kwaliteit en een maatschappijkritischere visie op zowel Links, Rechts, als Centrum, cultuur, religie en alle andere heilige huisjes, of net niet. Op dit moment weet ik het even niet.

Het was voor mij 255 maal een eer om voor u te mogen schrijven.

Bij leven en welzijn……..

Tot de volgende

www.miniatuurtjes.com

5 gedachtes over “Even op retraite

 1. Als dilettant schrijver herken ik uw situatie. Je bent wat uitgeblust, of toch niet. Een ‘writer’s block’? Neen!
  Geen inspiratie? Neen! Geen zin? Neen!
  Wel duizend en één opwellende en opstandige gedachten (over wat er zich in de wereld afspeelt) die elkaar soms tegenspreken. Bedenkingen of je gebruikte schrijfstijl wel de juiste vorm is om die nieuwe, soms kasante, innerlijke reactie’s te verwoorden. Je wenst niemand te kwetsen maar je weet dat dat wel zal gebeuren als je je laat gaan in een impulsieve woordenvloed. Een latente angst om te ver te gaan, alhoewel je er naar verlangt.
  Laten bezinken, Werner. Een uitdaging. Tot hiertoe verwoorde je je inspiratie -vergeef me de formulering- op een meestal prudente, soms zeemzoete manier. Gelukkig steeds overgoten met humor en lichte ironie waardoor niemand zich kon gekwetst voelen. En als je je eens liet gaan in verdoken kritiek geven, dan deed je dat door de mond van je illustere café-kennis.
  Wel, deze figuur kan misschien je pseudoniem worden. Je kunt door zijn mond veel meer zeggen wat je tot hiertoe verzweeg. Sterker, directer, ‘to the point’, kritischer, offensiever, verwerpend, afkeurend, onthullend, vraagtekens plaatsen, vragen stellen waarop je een antwoord verwacht. En… Nog veel meer.
  Bewaar zijn humor maar leg er gerust meer cynisme in. Laat hem je onverbloemde waarheid spreken.
  Het is je compagnon die met jou dezelfde taal spreekt en samen op identieke hoogte zit.
  Mogelijk verlies je een aantal lezers, mogelijk niet. Maar, je zult een ander publiek aanspreken dat je van repliek zal dienen maar ook waarderen in je nieuwe stijl. Of het met je (deels) eens zal zijn en discussie’s uitlokken. Een verruiming in je lezerspatrimonium. Wees selectief wie je van antwoord dient.
  Verwijder, negeer beledigende en absurde tegenkantingen. Verwerp domheid.
  Go for it! Yes, you can!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s