Lange Tenen

Beste Lezer, ik was er altijd van overtuigd dat humor iets grensverleggend moest hebben. Verruimend, taboedoorbrekend, niet gespeend van enig cynisme of sarcasme. Steeds op de barricaden om tegen heilige huisjes te schoppen of ze zelfs af te breken. Waarbij de kans altijd aanwezig is dat er grenzen overschreden worden.

Al in het begin van de jaren ’60 stond de Amerikaanse stand-upcomedian Lenny Bruce erom bekend een kat een kat te noemen en tegen de benen van het establishment te zeiken wat hem meerdere keren in aanraking met de politie bracht. Toch krijgen voorvechters van de vrije humor, de gemiddelde stand-up comedian en andere humoristen het de laatste jaren steeds moeilijker om ongezouten hun mening te zeggen of hun gal te spuien.  De jongere generaties lijken alsmaar sneller op hun pik getrapt te zijn. Mijn excuses aan de vrouwen die ik hierbij gestigmatiseerd zou hebben omdat ze geen pik hebben. Je kan nu eenmaal niet op je vagina getrapt worden, of ……. Nou ja laat maar.

Beste lezer ik weiger de toekomst zwart in te zien (mijn excuses aan de anders gekleurde medemens).  Hoe meer men aan het begrip humor gaat liggen sleutelen hoe minder grappig het wordt. Op een zeker moment heb je de kindermopjes genre; Wat is er wit en gaat omhoog? Antwoord: een stout sneeuwvlokje, ook wel gehad en verlang je naar iets gekruidere gerechten, met het risico dat ze eerder verbrand dan aangebrand smaken. Maar om dan de aanbrenger ervan te vierendelen en over de vierhoeken van het land uit te strooien lijkt mij ook net iets van het goede teveel.

Gelukkig hebben de vorige generaties iets meer geduld gehad met opvoeden van zij die nu wel erg lange tenen lijken te hebben. Of gaat men één onverlaat slachtofferen om aan Victor Orban en de Poolse premier Morawiecki te tonen hoe rechtschapen en verdraagzaam we hier in België wel zijn.

Tot de volgende…..

3 gedachtes over “Lange Tenen

 1. Wat er gezegd is heeft niks te maken met de prestaties van de dames!
  Mocht Geert Hoste dit tijdens een conference zeggen, dan lacht iedereen en is de kous af. En dat is de enige manier om hier op een gezonde manier mee om te gaan

  Like

 2. Goed geschreven en de nagel op de kop. Ook al kent humor vele gezichten, humor blijft humor.
  Maar de tenen worden alsmaar langer, en wie nooit een voet verzet kan nooit op iemands tenen trappen.
  Meestal zijn dat lui, die niet kunnen relativeren en alles zwart wit zien.
  Ik denk dat men stilaan de inquisitie bank terug nieuw leven inblaast. De Westerse shaira krijgt vorm.
  Bij deze ontsla ik de ganse VRT directie wegens dringende reden: onverantwoord bestuur. Zonder C4, dus.

  Like

 3. Eigenaardig, iedereen vind het niet erg, om te lachen. Die gast is een professionele macho idioot. Hij had beter moeten weten dat misschien iemand van de collega’s er gebruik van zou kunnen maken et voilà,hij heeft het aan zijn fles. Daarbij vind ik, dat die Cats hun best hebben gedaan en moeten niet beledigd worden of dat zij nu vet of mager of mottig zijn enz. Bij mij krijgt hij zijn ontslag voor zwaarwichtige reden, misschien een goed voorbeeld voor de rest dat daar nog werkt. Ik ben zeker dat niemand het fijn zou vinden als ze zo spreken over hem/haar ,of zijn kinderen in de media.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s