Open brief,

afbeelding1

Mijnheer Tom Meert,

In antwoord op u interview op NWS.

50.000 mensen uit heel Europa noemt u eufemistisch een succes. Even  een louter wiskundige benadering: trek van die 50.000 aanwezigen een kleine 500 professionele oproerkraaiers af en we stranden op 45.500 zielen op een totaal van 453.000.000 Europese burgers, zijnde 0.0001%, of in de taal van Alberto Contador zero, zero, zero, zero uno. Over een succes gesproken!

Ik vind het enorm spijtig dat heel uw manifestatie ontsierd werd door een groep linkse anarchisten uit Frankrijk. Het is onbegrijpelijk dat deze groep uw extreemrechts initiatief in een slecht daglicht kwam stellen. Ik ken nochtans persoonlijk een aantal uiterst rechtse individuen de redelijk wat kletsen op hun bakkes hebben gekregen van de uiteraard provocerende politie. Die waren echt wel met te veel.

Laat me even ingaan op uw voor de meesten onder ons (zie boven) onduidelijke eisen of vragen. Voor zover ik kan zien heeft u er maar 1, namelijk deelname aan het debat. Mijnheer Meert, tot nu toe heb ik al 2 jaar tot in den treure verschillende debatten gevolgd op het scherm of interviews gelezen in de media waarop mensen die uw discours aanhangen weinig of niets zinnig te verkondigen hadden. En ja als je een open debat wil, moet je mensen aan het woord laten die een andere mening hebben. Echter, die mening moet wel houtsnijden. Als deze idiotiëen dan op een wetenschappelijke manier weerlegd worden moet men dit ook kunnen aanvaarden. Anders blijven deze mensen in hun eigen bubbel vertelde u zelf. Dit is correct, deze mensen gaan dan gelijkgestemden opzoeken die allemaal dezelfde onzin verkondigen. En worden dan radicaal zoals u zelf zegt, en daar wil u van weg. Ik wens u veel succes al stelt u  zichzelf ook wel radicaal op. U bent pas tevreden als men u in weerwil van alles gelijk geeft.

Wetenschap heeft voor u geen enkele waarde of draagvlak. In feite ontken je het licht van de zon. We hebben allemaal kunnen zien waartoe het kan leiden. Mijnheer Meert u heeft 45.500 brave zielen bij elkaar gekregen op 23 januari in Brussel. Ik hoop alleen dat er van die 45.500 de grote meerderheid heeft ingezien dat zij zich hebben laten misleiden om te luisteren naar het schimmige discours van een aantal pseudowetenschappers en volksmenners.

Ik zou als ik u was de volgende manifestatie een bizon pakje aantrekken om vooraan in de optocht te lopen. Er zullen ongetwijfeld een aantal koeien zijn die u willen volgen.

Met beleefde groeten

Werner Moens

2 gedachtes over “Open brief,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s